14 November 2009

Kelinik Asas Kejurulatihan dan Pembangunan Sukan Tenis

Peserta bergambar kenang-kenangan bersama dengan jurulatih Mr Oliver dari Philipine


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pada 13-15 November 2009 SMK Selirik telah menghantar 4 orang guru dan 8 pelajar untuk menyertai Klinik Asas Kejurulatihan dan Pembangunan Sukan Tenis Remaja peringkat Bahagian Kapit anjuran Persatuan Lawn Tenis Sarawak, Pejabat Pelajaran Gabungan Kapit, Majlis Sukan Negeri Sarawak Bahagian Kapit, Pejabat BElia dan Sukan Bahagian Kapit, dan Persatuan Lawn Tenis Bahagian Kapit.Program ini dibahagikan kepada 2 iaitu klinik kejurulatihan asas untuk guru dan kelinik asas tenis untuk pelajar. Guru SMK Selirik yang terlibat ialah E. Ahmad Adham Berhaumidin, En Hu Kwong Lik, En Megat Safuan Bin Megat Yahya, dan En. John Lee Yong Kwang.
Antara pelajar SMK Selirik yang mengambil bahagian ialah Lyana anak Emak, Marylyn Umbah anak Jalin, Nicholas Bayang Anak Binit, Mony anak Joseph, Jackwues Jeffery, Catherine anak Pangkas, Nurul Nadia bt Azmi, dan Angela Nora anak Enjop.


Program ini dikendalikan khas oleh jurulatih profesional dari Kuching. Program seperti ini adalah sebagai pendedahan kepada semua pihak di Kapit terutamanya guru dan pelajar agar menjadikan sukan tenis sebagai sukan yang popular di Kapit.


0 comments:

Copyright ©2008 - SEK.MEN.KEB SELIRIK | Peti Surat 97 Jalan Selirik , 96800 Kapit , Sarawak.|Tel: 084-796233 Fax: 084-796634